6.8.2008

Liljat vielä nupulla..

Saa nähdä ehtiikö liljat tänä vuonna aukaisemaan kukkia ollenkaan, ennenkuin ne paleltuvat! Aivan uskomatonta tämä kylmyys ja koleus, siis elokuu jo ja liljani vasta nupulla. Toivottavasti pakkaset ovat vielä kaukana, sillä kyllä olis suuri murhe, mikäli ei tänä kesänä nähnyt niiden kukkivan. Onko teillä jo liljat kukkineet?Kuunliljan lehdet ovat kyllä tosi upeat, mutta nuput ovat vielä aukeamatta.


Näistä nupuista pitäis tulla kirkkaan keltaisia liljoja, nuput ovat kyllä jo suuria, että ihan lähipäivinä liljaloistoa olis luvassa, mikäli ei tule hallaa!!

6 kommenttia:

 1. Puutarhaunelmia7. elokuuta 2008 8.52

  Kuunliljat ovat kyllä nättejä! Muistan, että papan pihassa oli aina niitä.. siellä sitten pallot aina lenteli niihin ja ne ei oikein tykänneet siitä ;D Mistälie johtunee..

  VastaaPoista
 2. Puutarhaunelmia: Näi on, kauniita ovat ja tänä kesänä jotenkin vielä kaikista komiampina kukoistavat, kuten muutkin perennat... kunpa ei tulis niitä pakkasia ainakaan vielä pitkään aikaan.

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia sinulla täällä, minulla myös lehtien perusteella sama asuntomessusuosikki :)

  Todella hienon näköiset sinun Marketat! Minulla oli niitä kolmessa eri paikassa ja onnistuin tappamaan kaikki, taisin kastella liian vähän. Tosi harmi koska nyt en enää kolmatta kertaa uskalla kokeilla niitä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Hanna kommentistasi:-) Marketat ovat kyllä vähän sellaisia kukkia, että ne ei todellakaan saa kuivua liikaa, muuten kukinnot kuolee kaikki yhdessä hujauksessa. Minulla onkin tapana parin kolmen päivän välein laittaa ainakin vähän vettä kaikille kukille, niin ne pysyvät tasaisen kosteana.

  VastaaPoista
 5. Teillä on tosi kivan näköinen piha, ihanan siistit kukkapenkit! Omat liljani alko itää niiiiin hitaasti, että ehdin jo ajatella niiden kuolleen ja heitin pois. Ehkä vähän hätiköin, oli ne jo alkanu juurtua, mutta sitä vauhtia ne olis kukkinu ehkä tammikuussa.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Kaapinpaikka, pihamme on myös aika helppohoitoinen, olen sinne sellaisia kasveja valinnut, jotka kasvavat ilman huolenpitoa; Kirjovuohenputki kukkapenkissä kasvaa vähän liiankiin innokkaasti, että sen ympärillä ei kyllä rikkaruohot menesty, päinvastoin se tukehdutti kukkapenkin toisen kasvin; punaisen värimintun kokonaan:-(

  VastaaPoista